Blog

Nişan Stüdyo Çekimleri

Nişan stüdyo çekimleri evlilik öncesi ilk heyecanlı çekimlerden birisidir ve çiftler için oldukça önemlidir. Birçok insan ev eşyalarını dahi almadan önce kalıcı hatıra sunacak olan nişan ya da düğün çekiminin hayalini kurmaktadır. Kimi sahilde, kimi ormanlık alanda kimi de stüdyo nişan çekimi tercih etmektedir. Peki stüdyo çekimi ile dış çekim arasındaki farklar nelerdir? Çekim için hangisini tercih etmeniz gerekir? Gelin bu soruların yanıtını beraber verelim.

Nişan Stüdyo Çekimleri ve Dış Çekim Farkları

Nişan fotoğraf çekimi düğün fotoğraf çekiminden farklıdır. Partnerinizle beraber seçeceğiniz plato ya da farklı bir lokasyonda, yalnızca siz ya da yanınızda gelmesini istediğiniz birkaç arkadaşınız bulunursunuz. Bu yüzden genel olarak düğünün o kalabalığı olmadığı için daha rahat bir çekim olacaktır. Bu sayede fotoğraf çekimini yapacak olan profesyonel sizinle daha rahat ilgilenir ve arzu ettiğiniz nişan çekimi pozları ile ilgili kendisiyle fikir alışverişi yapmanız mümkün olmaktadır.

Nişan dış çekim
Nişan stüdyo çekimleri

Nişan stüdyo çekimleri gerçekleştirilirken dış çekim lokasyonlarına göre daha fazla imkan sağlamaktadır. Özellikle ayarlanabilen arka plan ve ışık ayarları sayesinde daha canlı, berrak fotoğraflar ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca Çanakkale plato çekimi imkanı sunan Aura Fotoğraf, Çanakkale sahil ve orman lokasyonlarına da yakındır. Dilerseniz stüdyo ya da plato çekimi için adresi ziyaret edebilir ve ardından diğer lokasyonları da rahatlıkla inceleyebilirsiniz.

Nişan dış çekimi ve stüdyo çekimi arasındaki farklar çoğu zaman fotoğraf sanatçısının deneyimiyle de ortaya çıkmaktadır. Çoğu zaman dış çekimler plato ya da stüdyo çekimlerinden daha yorucu olabilmektedir. Fakat fotoğraf sanatçısının deneyimi ve kabiliyeti, dışarıdaki çekimlerin kalitesini artırırken süresini de kısaltabileceği için oldukça önemlidir. 

Nişan Stüdyo Çekimleri ve Plato Çekimleri Nasıl Yapılır?

Nişan dış çekimleri her zaman profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir. Çünkü ışık, pozlama gibi tekniklere hakim olmak, fotoğraf kalitesini artıracaktır. Peki nişan stüdyo çekimleri ya da plato çekimleri nasıl yapılmalıdır?

Ortam ve ekipmanların hazırlanması sonrasında gerekli alan oluşturularak kapalı alanda yapılan çekimlere stüdyo fotoğrafçılığı denmektedir. Stüdyo fotoğrafçılığında en çok dikkat edilmesi gerekenler arasında fon ve ışık yer almaktadır. Sürekli var olan bir aydınlatma ya da flaş aydınlatma her profesyonel stüdyoda kesinlikle yer almalıdır. 

Plato çekimlerinde de stüdyo çekimlerine benzer teknikler kullanılır. Nişan dış çekim pozları en iyi doğru ekipmanlarla ve profesyonel bir ekiple gerçekleştirilebilir. Çanakkale plato dış çekim söz konusu olduğunda, plato dışındaki çekimlere göre daha hızlı gerçekleşmektedir. Zira hazır arka planların, doğru ışıkların kullanımı sayesinde hızlı bir süreç işlemektedir. 

Evde Nişan Fotoğraf Çekimi

Söz konusu fotoğraf çekimi olduğunda, herkes bir telefon ile fotoğraf çekebilir fakat bu fotoğraflar çok büyük bir oranda kalitesiz olacağı için ölümsüz fotoğrafların sahibi olmak için uygun olmamaktadır.

Bazı çiftler kına, nişan ya da düğün fotoğrafı çektirmiyor ve nihayetinde ilerleyen süreçte bunun pişmanlığını yaşayabiliyor. Evde nişan fotoğraf çekimi fiyatları, ilerleyen süreçte geri dönüp bakmak istediğinizde pişman olmayacağınız seviyelerde olmaktadır. 

Evde nişan fotoğraf çekimi profesyoneller tarafından yapıldığında, daha doğal ve kaliteli fotoğraflar elde etmek mümkündür. 

Nişan dış çekim fiyatları ve evde nişan fotoğrafı çekimi lokasyona, kullanılacak ekipmana ve belirleyeceğiniz tarihe göre farklılık gösterebilmektedir. En iyi bilgiyi alabilmek ve dış çekim rezervasyonu gerçekleştirebilmek için Aura Fotoğraf’ın profesyonel ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

aurafotograf

Recent Posts

Kübra & Canberk Wedding Story Kübra & Canberk’in nikah günlerinde birlikteydik, keyif aldığımız bir çekim…

2 yıl ago

Elif Buse & Emre Wedding Clip

Elif Buse ve emre ile Çanakkale'nin ilk tek çekim platosunda gerçekleştirdiğimiz klip çekimimiz yayında. Çanakkale…

2 yıl ago

Cansu & Ali Wedding Story

Cansu & Ali Wedding Story Cansu ve Ali için düğün çekimlerini Marina Mezze Restaurant, Dış…

2 yıl ago

Ece & Emre Wedding Story

Ece & Emre Wedding Story Ece & Emre için dış çekimlerini Çanakkale Çekim Platosu'nda, kuaför…

2 yıl ago

Akdil & Özer Wedding Story

Akdil & Özer Wedding Story Akdil ve Özer için çekimlerini Bozcaada Madam Eleni'de gerçekleştirdiğimiz, harika…

2 yıl ago

İrem & Emircan Düğün Hikayesi

https://www.youtube.com/watch?v=xHHHwhDp_nU&ab_channel=AuraAjans

2 yıl ago